top of page
heimlogog_edited.png
Test-4.jpg
3.png
9.png
8.png
11.png

HEIMLANDR tror vi på nya koncept med hållbarhet i fokus. En mix av gammalt och nytt. Analogt och digitalt kombinerat. Många års erfarenhet av byggnation och systemkunskap har banat väg för helt nya koncepthus där motot främst har varit frihet. Mindre kostnader. Off-grid och i harmoni med naturen. Hur känns ett liv utan räkningar? Det vill vi ta reda på. 

Våra hus har alltid egna reningsverk. Vattenuppsamling från regn, eller sjö! Vid behov. Stora solcellsanläggningar med rejäl batterikapacitet på 10-15kW. Gravitationstryck i vattensystemet. Eget bioreningsverk för gråvatten. Biologisk samt Reverse-Osmosis rening för dricksvattnet. 2 olika system för värme. Elektroniskt och analogt. Allt är harmoniskt avvägt och husen lever med hjälp av elementen. Vi kombinerar två olika systemtänk i ett. På så vis fungerar husen komfortabelt året runt och även under dom sk mörka månaderna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi kan alltså i regel bygga byar utan infrastruktur! Använda sk omöjlig mark eller nått så galet som att bo mitt i naturreservat utan påverkan. Husen är dessutom bygglovs-fria pga att dom står på hjul. Möjligheterna med dessa hus är oändliga. Mark är i regel den enda som behövs. Dagens regelverk säger att så fort du ansluter ditt hus, din husbil, din båt eller liknande till el, vatten eller avlopp så kan det räknas som en bostad. Våra hus ansluts inte överhuvudtaget. Dom renar dessutom alla utsläpp internt till den grad att det har noll påverkan på naturen. Vi gillar att kalla dom för Bioskepp eller Earth ship on wheels. 

Köper du dessutom ett hus av oss så får du tillgång till en exklusiv ansökan för våra Co'housing community's som är under ständig utveckling Sverige runt. Där självförsörjning hela tiden eftersträvas.

 

Du kan även köpa ett hus som semesterbostad och få huset uthyrt via AIRbnb där vi helt och hållet sköter både underhåll och ser till att det blir uthyrt. Du lägger alltså själva investeringen och betalar huset och sen sköter vi resten när du inte är där. Med detta koncept är huset betalt på mellan 5-10 år. Plus att du får inkomst eller så kallad Return On Investment på din investering. Köper du 3 hus så kan du i regel sluta arbeta och leva helt och hållet på dina hyresinkomster.

Test-3.jpg
Test-5.jpg

NORDHEIM

1.jpg
1.jpg
1.jpg
1.jpg
1.jpg
3.jpg
3.jpg
3.jpg
2.jpg
2.jpg
2.jpg
4.jpg
4.jpg
4.jpg

NORDHEIM är vårt koncept på självförsörjning ala Rolls Royce. Det här är huset är för den som verkligen vill gå all in. Huset har allt och lite till och prislappen ligger relativt högt. Det här är ett Bioskepp av rang och bygger på ett helt unikt koncept och systemtänk som är utvecklat med 15 års erfarenhet inom el, värme, vatten och avlopp. Huset klarar den lite mindre familjen på ca 3-4 personer.  

Pris 1.299.000kr

4.jpg
3.jpg
5.jpg
9.jpg
6.jpg
8.jpg
1.jpg
11.jpg

NORDHEIM kan även köpas som skal om man vill inreda och bygga sitt egna koncept. Då ingår inga system utan man får endast själva skalet och får bygga sitt egna hus med sin egen design.

2.jpg
1.jpg
3.jpg

Storlek 3.10 x 11 x 4.5

Pris 599.000kr

heimlogog_edited.png

DALHEIM

Test-2.jpg
Test-5.jpg
Test-6.jpg
Test-4.jpg

DALHEIM är ett fantastiskt hus med stora öppna fönsterytor och härliga vyer från alla håll och kanter. Något som är viktigt i lite mindre hus är att mer ser ut överallt och DALHEIM är verkligen anpassat på så vis. Huset har ett enklare system än NORDHEIM och innehar tex inte biogasanläggning, växthus samt vattentoalett som är konceptet i NORDHEIM. Det fungerar dock ungefär likadant med samma systemtänk och komfort året runt utan infrastruktur. Detta hus är bättre anpassat om man vill kunna hyra ut sitt hus och använda det som en semesterbostad tex. 

Pris 899.000kr

2.png
8.png
7.png
5.png
6.png
11.png
1.png
3.png

DALHEIM kan även köpas som skal om man vill inreda och bygga sitt egna koncept. Då ingår inga system utan man får endast själva skalet och får bygga sitt egna hus med sin egen design.

2.png
1.png
4.png

Storlek 3.10 x 10 x 4.5

Pris 499.000kr

En annan bra anledning till varför man vill stödja HEIMLANDR är att vi konstruerar mestadels med virke från egen skog som är gallrat på ett hållbart sätt. Vi bygger med ekologiska och hållbara, samt giftfria material i absolut största mån det går. Även kallat EKO-bygg. Vi använder metoder som vi vet håller i generationer och tummar inte på kvaliteten. Väl värt att understryka flera gånger är att när man dessutom köper ett hus från HEIMLANDR så får man alltså även med en exklusiv ansökan till en fantastisk bit mark. Så i regel behöver du alltså inte lägga pengar på att köpa din egen tomt. Värt att tillägga att ett liv i ett Tinyhouse ser lite annorlunda ut i jämförelse med ett vanligt modernt hus. Man man måste leva mera hållbart och snåla lite på sina tillgångar gällande vatten, tvätt, el osv. Man vänjer sig fort dock och inser snabbt hur lite man faktiskt behöver när man har gemenskap, natur och liv runt sig. 

heimlogog_edited.png
bottom of page